Jedan od najčešćih problema u radu sa računarima je razbijen ekran na laptopu. Korisnici često nisu sigurni šta se desilo sa laptopom, nego prijave problem sa linijama ili flekama na ekranu. Takva ošećenja nastaju isključivo usled udarca ili pritiska na poklopac ekrana ili ekran. Tu nema popravke i možete odabrati polovan ili nov ekran, a rezoluciju ekrana obično nije moguće menjati.

Razbijen ekran na laptopu

Zamena ekrana na laptopu se na nekim laptopovima može uraditi brzo, ako nije potrebno rasklapati laptop radi vađenja baterije ili skidanje celog poklopca. Ako je ekran osetljiv na dodir ili je laptop tanak sa zalepljenim ekranom za poklopac, menja komplet poklopac i ekran, pa je popravka prilično skupa.

Svakako radimo i najteže zamene ekrana i poklopaca na laptopovima, najbolje da donesete laptop da uradimo procenu. Ukoliko nije moguće naći nov ekran za neki poseban model laptopa, možemo potražiti polovan, a u tom slučaju garanciju daje prodavac i ona je obično nedelju dana radi probe. To ne treba da vas brine, jer i vaš je bio polovan i radio je dok nije razbijen. Ekrani se ne kvare sami od sebe skoro nikada.

Kako da izbegnete razbijen ekran na laptopu?

Evo nekoliko saveta kako da sačuvate laptop od oštećenja ekrana.

  • Kad nosite laptop u torbi, ne stavljajte punjač tamo gde je ekran, nego sa suprotne strane.
  • Stavite dodatnu izolaciju u vidu sunđera ili pucketave folije u torbu preko poklopca ekrana.
  • Nikada ne držite ništa na tastaturi makar i privremeno, jer se jednom mora desiti da vi ili neko drugi sklopi poklopac i imate razbijen ekran na laptopu.
  • Nikada ne ostavljajte laptop u prtljag prilikom putovanja avionom!

Ukoliko se ipak desi da razbijete ekran, kod nas se radi zamena ekrana brzo, kvalitetno i povoljno.

Ako želite sami da zamenite ekran na nekom jednostavnijem laptopu, potražite koji je ekran ugrađen na sledećem sajtu: laptopscreen.com , tako što ćete ukucati model laptopa.