Situacija je sledeća: imate stari telefon i SIM karticu koja vam treba da nešto premostite, ali joj je istekao kredit i ne možete da pozovete nikog da biste saznali broj kartice. Pošto ne znate broj kartice, ne možete ni da je dopunite. Na internetu nismo pronašli rešenje sa nekim kodovima i slično, osim da ubacite SIM karticu u Android, iPhone ili neki drugi smart telefon i pronađete u opcijama status. Zato smo odlučili da vam pomognemo.

Ovo uputstvo važi samo za MTS Srbija mrežu, za ostale pogledajte na sajtu provajdera da li postoji slična mogućnost. Za test smo koristili dobri stari Nokia 206 (RM-873).

mobilni telefon

Ukucajte *100# i pozovite. Dobićete meni sa više opcija, koje treba da odaberete tako što ćete pritisnuti dugme Odgovori, a zatim željeni broj opcije i potvrditi na OK.

istekla kartica

Prvo pritisnite Odgovori i ukucajte broj 7 (opcija “Dodatno”). Zatim odaberite opciju 5 – Dopuna kredita, pa 3 – Express dopuna i na kraju 1 – Express dopuna. Za manje od minut trebalo bi da dobijete potvrdu da vam je dodato 70 dinara kredita koje možete koristiti do sledeće uplate, kada će vam biti skinut taj iznos.

dopuna sim kartice

Sada možete pozvati nekoga i videti koji broj će se pojaviti na njegovom ekranu.

Kako saznati broj ako vam je istekla SIM kartica?

E, to je već problem koji može da se reši samo ubacivanjem kartice u pametni telefon ili pozivom provajdera sa nekog drugog broja, samo će vam trebati serijski broj kartice koji je na njoj odštampan. I da se nadate da se vide svi brojevi. 🙂

Sviđa vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima. Hvala!