Apple servis laptopova MacBook Pro, MacBook Air i desktop računara iMac radimo vrlo pažljivo, jer znamo sve trikove koji se nalaze na njima. MacBook Pro, Macbook Air i iMac su veoma kvalitetni računari i nisu bez veze toliko skuplji od ostalih. Izrada je vrhunska, kućišta se ne lome sama od sebe kao kod svih ostalih brendova, slika je savršena. Imaju puno originalnih rešenja i zaista je uživanje raditi sa Apple računarima i laptopovima.

Sistem ne pada sam od sebe kao kod Windows-a. Apple računari maju besplatnu nadogradnju sistema, a prilagođeni su običnom korisniku, koga ne zanima mnogo šta je unutra i kako to sve radi. S druge strane, sistem Mac OS-X je prilično konfuzan, ništa nije tako dostupno niti logično kao npr. u Windows 7, ali ko se na njega navikne, to mu je sasvim u redu.

Apple iMac servis

Apple servis – najčešći problemi

Apple laptopovi su kvalitetno napravljeni i traju dugo. Svakako se mora raditi čišćenje laptopa na godinu dana, kako se ne bi pregrejao i kvario. Mac računari su previše skupi da bi se rizikovao kvar ploče i slično. Čišćenje Apple laptopa obavljamo rutinski, veoma povoljno u odnosu na ovlašćeni servis.

Takođe, popravljamo Apple Mac računare mnogo povoljnije od ovlašćenih servisa, jer oni zapravo ne popravljaju laptopove, već menjaju kompletne ploče i ostalo.

Zamena baterije na Apple laptopu se radi preventivno, kada joj kapacitet opadne znatno ispod zadovoljavajućeg. Tada krene baterija da ispušta gas, naduje se i iskrivi tastaturu, ploču, kućište. Može doći do zapaljenja, loma ekrana i slično. Najbolje je da se baterija fizički proveri posle 2 godine od kupovine. Cena zamene baterije za Mac je dosta povoljnija i brža nego u ovlašćenom servisu.

Tastature na Apple Mac računarima su vrlo kvalitetne i imaju zaštitu od polivanja. Ali to ne znači da su otporne na sok, kafu i slično, nego da tečnost neće proći dalje do ploče i spaliti računar. Ako ste polili Apple računar, ne očekujte da će se tastatura sama popraviti, već donesite računar na zamenu tastature.