Ovde možete postavljati pitanja serviserima u vezi problema koji imate na računaru. Prethodno pogledajte da li se među pitanjima nalazi i neko slično vašem. Budite precizni sa pitanjima i opišite u najkraćem šta je tačno problem. Stranica “pitajte servisera” je namenjena pitanjima u vezi popravke laptopa ili servisa desktop računara, a upite za nabavku delova šaljite na email.

Pitajte servisera računara

112 comments

 1. Andrija - Одговори

  Pozdrav, da li znate kako da resim problem?? Kada upalim laptop krece jako da koci jedva mogu da upalim neku aplikaciju, takodje mi kursor treperi i samo usporava i sve je sporiji da li znate kako da resim problem?

  • laptopservis -

   Zdravo, moze biti problem sa virusima, hard diskom ili sistemom. Potrebno je uraditi dijagnostiku.

 2. Dragan - Одговори

  POŠTOvAni,
  iMAM PROBLEm SA TASTATurom nA MOm LApTOPU “Hp pAViliON GAME 17-Cd0007Nm”, a REČ jE O SLEDEĆEM:
  TAsTer “CAps LOCK” nEpRESTALNo blinka, tj ukLjUčUjE i iSklJUČUJe maLA i velIKA slOva, šTO sE vIdI iZ KUcanja OVOG TEkStA. aKO GA u nEkom tREnUTKU PritiSNEM onda dok dRžIm taSTER ON ZADRŽI FUNKCIJU , bilO KAo UKLjučeNo ilI isključeno, zavIsnO u KOm se trenUtKU naŠaO, tj.u KOJOJ sVEtLećOj poziCIji, aLI čim oDPUSTIM taSTER pONovo StalNo BlinKa I to REkao biH nepravIlNO , baR NISAM U mOguĆNOSTI da TačNO ODRedim koliKO puTA kRAtKO ILi DUgO tRAJe OSVETLJAJ.
  Molim VaS DA mi kaŽETe DA li SE radi o OzBILJNOm kvaru i KOLIKO BI To ORJEnTAciOno KOšTALO I koliko bI trajalo vremeNsKi?
  poZdrav i UNAPreD HVALA !

  • laptopservis -

   Zdravo, moze biti problem do tastature, sistema, virusa ili BIOS-a. Potrebno je uraditi dijagnostiku.

  • laptopservis -

   Zdravo, potreban nam je tačan model laptopa koji se vidi sa donje strane laptopa i počinje sa A. Najbolje da pošaljete sliku tastature i model na info * laptopklinika rs.

 3. Ivana Zlatkovic - Одговори

  Postovani, vidim da za word ne preporucujete procesor ciji je pocetni boost ispod 2, da li ipak moze da se radi u wordu, hvala

  • laptopservis -

   Poštovani, možete svakako raditi u Office paketu i sa slabijim procesorom, samo je potrebno malo strpljenja. Ako baš sporo radi, instalirajte stariji Office (npr. 2013) ili OpenOffice.

  • Boro -

   Postovani, molio bi da mi odgovorite, na pitanje, da li cu dobiti znatnu promjenu u brzini rada laptopa hp 550 ukoliko zamjenim hdd novim sdd diskom .

  • laptopservis -

   Postovana, zamenom HDD za SSD dobija se znatno ubrzanje otvaranja programa, podizanje sistema i slicno. Ako laptop ima Windows 7/64bit, trebalo bi da ima najmanje 3-4 GB memorije. Kod nas dobijate gratis 1 GB uz zamenu SSD-a i reinstalaciju sistema ili 2 GB za 1.000 din.

 4. Aleksandra - Одговори

  Na koji sve način može da se isključi kamera na laptopu? Molila bih da mi kažete kako se može namestiti?

  • laptopservis -

   Zdravo, mozete ukloniti kameru iz Device Manager-a (kucajte u Start meniju) tako sto cete kliknuti na Remove, pa Uninstall driver, a zatim desni klik pa disable.

 5. Saška - Одговори

  Poštovani,
  Imam nedoumicu između izbora za kupovinu laptop računara, pa se nadam
  da možete da mi date savet. S obzirom da koristim zahtevne programe za
  3d modelovanje i renderovanje imam pitanje koji od ova dva računara bi
  ste preporučili kada su performanse u pitanju.
  U pitanju je:
  lenovo ideapad l340 sa neintegrisanom grafickom kratom i i7-9750H sa 6
  jezgra i 16gb rama
  lenovo ideapad l340 (ili neki drugi racunar sa amd procesorom) AMD®
  Picasso Ryzen 7 3700U Quad Core Processor, Integrisana AMD Radeon RX
  Vega 10 sa deljenom sistemskom memorijom 8gb rama i 4 jezgra (ono što
  me takođe interesuje, da li će integrisana sa deljenom sistemskom
  memorijom da mi da znatno slabije performanse, ili tzv ”seckanja”
  tokom rada sa renderovanjem u odnosu na geforce neintegrisanu grafičku karticu)?

  Unapred zahvalna

  • laptopservis -

   Poštovana, teško da možemo predložiti bilo koji laptop za posao koji ste naveli, jer jednostavno oni ne mogu da se porede sa desktop računarima u toj oblasti. Svejedno, prednost dajemo I7, 16GB RAM i nVidia 1650. Realno, 16 GB je malo za taj posao, pa vidite odmah da vam dodaju još 16 ili 32.

 6. Marija - Одговори

  Postovani, da li je moguce iskljuciti ugradjenu kameru na lap topu Toshiba satellite c660D-16e? Koristila bih onu koju sam kupila, ne umem da se snadjem, a treba mi za posao. Pozdrav!

  • laptopservis -

   Poštovana, može da se isključi kamera u Device Manager-u (Disable) i treba podesiti da eksterna kamera bude glavna u programu za video.

 7. Nikola - Одговори

  Dell latitude 7490,zagrevanje posle nekih 7,8 sati rada, cuje se kuler kako ubrzano radi i onda se pojavljuje siva slika na ekranu ili se ekran zamrzne, zajedno sa misem i tastaturom. Jedino opcija reebot nakon nekog vremena i sve radi odlicno i onda opet. Da li je mozda do kulera i koliko kosta njegovo ciscenje i zamena termalne paste?

  • laptopservis -

   Zdravo, verovatno je samo problem do pregrevanja, pa bi čišćenje i zamena termalne paste bila 2.500 din. Ako je potrebna zamena ventilatora, to je dodatno 2.500 din, mada obično može i da se reparira (+500 din uz čišćenje laptopa).

 8. Ralen - Одговори

  Pozdrav ! Imam jedno pitanje za vas.Na desk topu su mi crkli matična ploča i procesor.Matična je oznake :
  MSI K9N Neo V2 , a procesor : AMD ATHLON 64×2 ADO5200IAA5DO NAAFG 0901DPMW 9134606A90330

  Zanima me koje bi mi marke matične odgovarale kao zamena.Ne znam koju da kupim.Dimenzije su joj 30×24 cm.
  Hvala unapred !

  • laptopservis -

   Zdravo, imamo jedan lep komplet – FM2+ ploču, AMD Quad core procesor i 4GB RAM, pozovite za cenu i mogućnost ugradnje. Potrebno je proveriti da li je kompatibilna grafika i napajanje, pa je najbolje da donesete računar da pogledamo i napravimo neki dogovor.

  • Ralen -

   Ne bih da donosim,pošto sam iz NIša.Malo mi je daleko.Pošto mi i grafička nije dobra,zanima me kolika bi bila cena da mi pošaljete taj komplet što ste napisali i odgovarajuću grafičku.Ploča + procesor+grafička,sve zajedno.Napajanja imam dva ispravna.Prvo je BLUE BERI MODEL : PSB350 , a drugo ATX-500W-P4.Ako je potrebno novo,uzeo bih i njega.

  • laptopservis -

   Pošto se menja skoro sve, predlog je da kupite u Nišu nove komponente jer je razlika u ceni oko 5-6 hiljada. Ipak, novo je novo i imate garanciju 2 godine. Napajanje od 350W je slabo, treba koristiti ono od 500W. Treba izbegavati Celeron procesore i grafičke bez ventilatora, ostalo je manje više sve OK.

 9. Mili - Одговори

  Pitanje u vezi zamene RAM memorije

  Postovani,

  Trazim RAM memoriju od 4GB PC2-6400s (za HP mini110 laptop).
  Da li slucajno imate ili mozgu da porucim preko vas?

  Pozdrav

  • laptopservis -

   Nažalost nemamo takvu memoriju jer je prilično stara i retka. Ako Vam treba da laptop radi brzo iako ima samo 1 RAM slot i 2GB RAM, instalirajte Windows 7 – 32 bita i radiće odlično.

Leave Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *