Paint.Net je odličan besplatan program za obradu fotografija, sa kojim možete brzo urediti slike za slanje mejlom, za oglase i slično. Mi ga koristimo i u profesionalnu svrhu za izradu ovog sajta.

Photoshop je najbolji program za obradu fotografija, ali ima i nekoliko mana. Cena ide od 190 USD godišnje za fizička lica, a za firme od 470 USD. Osim toga, spor je, glomazan, zahteva jaku mašinu i potrebna je obuka jer je prilično komplikovan. Ako potražite na Torrent sajtovima Photoshop download, postoji veliki rizik da zapatite viruse i uništite sve svoje slike i dokumente, a to nije ni legalno. Tu na scenu stupa izuzetan mali program za obradu fotografija Paint.Net!

Besplatan program za obradu fotografija Paint Net

Paint.Net je besplatan program za obradu fotografija, izuzetno je brz i veoma lak za upotrebu. Ima dovoljno opcija za bilo koji prosečan rad, pa čak i za profesionalne svrhe. Od standardnih opcija tu su izrezivanje, povećanje ili umanjenje slika, slojevi, crtanje linija i krivih, crtanje oblika, ispisivanje teksta, razni efekti, podešavanje boja itd.. Fotografije možete sačuvati kao JPG, a grafiku kao PNG bez gubitka kvaliteta. Naravno, tu su i ostali standardni formati i trenutno najbolji za internet WEBP format. Više detalja pogledajte na njihovom sajtu: www.getpaint.net/features.html .

Gde nabaviti besplatan program za obradu fotografija Paint.Net?

Paint.Net radi na Windows XP u verziji 3.5.11 i u novijem Windows 7/8/10 u verziji 4+. Možete ga prezueti sa adrese proizvođača: www.getpaint.net/download.html . Kliknite na neku od reklama da im se zahvalite za besplatan program za obradu fotografija, a ako Vam se baš svidi, možete uplatiti i donaciju.

Na našem sajtu se nalaze Paint Net i drugi najbolji besplatni programi.

Od ostalih besplatnih programa za obradu fotografija možemo preporučiti Gimp. To je još bolji program, ali sa mnoštvom dodatnih opcija koje vam možda nisu ni potrebne. Gimp je prvobitno nastao za Linux platformu, pa ima neobičan korisnički interfejs, ali se lako možete snaći uz malo vežbe.