MSI poklopac

MSI nudi solidne performanse na svojim laptopovima niže i srednje klase po veoma povoljnim cenama, ali skoro svaki od tih modela ima isti problem sa gornjim poklopcem. Šarke i poklopac su vrlo loše urađeni, tako da se usled stalnog otvaranja i zatvaranja iščupaju nosači šrafova i pukne plastika, a zatim i šarka. Na kraju ostaje samo da se promeni ceo gornji poklopac. Ugroženi modeli su: MSI GX700, MSI MS-171F, MSI MS-1719, MSI VR705, kao i još neki drugi.

Vremenom i šarke zaribaju, pa se teže otvara i zatvara poklopac, tako da na kraju one pucaju.

Teško je naći poklopac sa šarkama za MSI laptopove jer svaki ima isti problem, pa i kad ga nađete, to je prilično skupo.

Možete sprečiti problem ako pažljivo otvarate i zatvarate poklopac laptopa na bilo kom modelu (ne samo MSI), kao i da jednom u pola godine ili godinu dana rasklopite poklopac i podmažete šarke WD40 sprejem. Ako su previše stegnute, možete klještima odviti šraf za 1/4 kruga i tako dobiti mnogo fleksibilnije otvaranje poklopca.

Popravka poklopca na laptopu

Što se tiče popravke poklopca, mi to radimo ukoliko oštećenje nije veliko ili ako nemamo drugi poklopac. Nosači se ponovo učvrste u plastiku, popuste se i podmažu šarke i na kraju se sve to zalije plastikom, tako da bude čvršće nego fabrički. Čak i ako je Vaš laptop tek počeo da pokazuje problem sa otvaranjem poklopca, možete ga preventivno doneti u servis da ga učvrstimo, tako da više ne može da se polomi.

51 comments

 1. Mladen -

  Poštovani,

  imate li šarke za MSI ER 710 17″ i koliko koštaju, kao i koliko je zamena (pukla je jedna – desna)?

  Pozdrav

  • admin -

   Zdravo, postoji mogućnost da imamo šarku za taj laptop, ali bismo morali da vidimo kakva je, jer verovatno odgovara od nekog sličnog modela. Najbolje bi bilo ako možete doneti laptop u servis da pogledamo istog dana.

 2. Marija -

  Postovani treba mi zamena sarki i plastike za lap top MSI CR610,i kolika je cena ?

  • admin -

   Поштовани, нажалост немамо такав део. Погледајте на сајтовима Купујем-продајем или Купиндо.

 3. Milan Crepajac -

  Postovani,
  Imam MSI EX710X i problem sa polomljenim poklopcem i sarkama.Da li mozda imate na stanju? kolika je cena sa ugradnjom?

  • admin -

   Poštovani, nemamo takav deo. Možda može da se nabavi, a cena bi bila 60€ sa zamenom, za polovan dobar poklopac. Ako ste zainteresovani, potrebno je da donesete laptop da bismo mogli da naručimo polovan ili nov deo.

 4. Dejan -

  Postovani,
  Imam stari model MSI CR500 i isti problem sa polomljenim poklopcem i sarkama.Da li mozda imate na stanju? kolika je cena sa ugradnjom?

  • admin -

   Poštovani, nemamo takav deo, ali ćemo Vas obavestiti ako ga nabavimo u skorije vreme. Pozdrav!

 5. Jovana -

  Ja posedujem MS 163C sarke su zaribale i pukla je plastika oko njih. On jos uvek radi normalno. Da li postoji mogucnos zamene okvira i sarki? Pozdrav i hvala

  • admin -

   Pozdrav, imamo kompletan poklopac, cena sa zamenom je 60€.

Comments are closed.