Obrada fotografija je nešto što nam treba svakodnevno u radu sa računarima, pa se ljudi obično opredele za izvikani Photoshop. Tu počinju problemi.

Photoshop je zaista najbolji program za obradu fotografija u profesionalne svrhe, ali ima i nekoliko mana. Besplatan Photoshop ne postoji. Cena ide od 190 USD godišnje za fizička lica, a za firme od 470 USD godišnje. Osim toga, glomazan je, zahteva jaku mašinu i potrebna je obuka jer je prilično komplikovan. Ako potražite na Torrent sajtovima Photoshop download, postoji veliki rizik da zapatite viruse i uništite sve svoje slike i dokumente, a to nije ni legalno, pogotovo za firme. Tu na scenu stupa izuzetan mali program za obradu fotografija Paint.Net!

paint.net besplatan program za obradu fotografija

Paint.Net je besplatan mali program za obradu fotografija, izuzetno je brz i veoma lak za upotrebu. Ima dovoljno opcija za bilo koji prosečan rad, pa čak i za profesionalne svrhe. Od standardnih opcija tu su izrezivanje, povećanje ili umanjenje slika, slojevi, crtanje linija i krivih, crtanje oblika, ispisivanje teksta, razni efekti, podešavanje boja itd.. Fotografije možete sačuvati kao JPG, a grafiku bolje kao PNG bez gubitka kvaliteta. Naravno, tu su i ostali standardni formati. Više detalja pogledajte na njihovom sajtu: www.getpaint.net/features.html .

Paint.Net radi na Windows XP u verziji 3.5.11 i u novijem Windows 7/8/10 u verziji 4+. Možete ga prezueti sa adrese:

www.getpaint.net/download.html .

Kliknite na neku od reklama da im se zahvalite za besplatan program za obradu fotografija, a ako Vam se baš svidi, možete uplatiti i donaciju.

I obavezno podelite s prijateljima ovaj fenomenalan program!