Ako je vaš Macbook, Macbook pro ili Macbook Air stariji od 2 godine, veoma je važno da se pogleda u kakvom je stanju baterija. Baterija za Mac vremenom propada i krene da se naduvava. Ako ste primetili da je Macbook nekako nabubrio, da se tasteri teže pritiskaju, da tačped ne reaguje na klik, to je siguran znak da je baterija nabubrila i postala opasna.

Ako ništa ne preduzmete, baterija će uništiti tastaturu, tačped, a često u matičnu ploču. Dešava se čak i da se polomi ekran, jer je tastatura odignuta i po pola centimetra. Najozbiljniji problem nije skupa popravka Macbook računara, već mogućnost da izbije požar.

Bateriju na Macbook Pro, Macbook Air nije lako zameniti. Unutra ima mnogo mogućnosti za grešku i ozbiljne kvarove, ako niste iskusni u otvaranju Mac-a. Jedan od najtežih servisa je zamena baterije na Macbook Pro A1278, koja je zalepljena jakim lepkom za kućište, a ima 4 odvojena dela koja su povezana provodnicima. Baterija je mekana i veoma lako se cepa, što prouzrokuje kratak spoj i paljenje baterije, što nije moguće lako ugasiti. Zato ovaj posao prepustite nama i produžite vek svom Meku.