Zamena tastature na laptopu

Zamena tastature na laptopu usled prestanka rada tastera ili mehaničkih oštećenja uglavnom ne predstavlja veliki trošak. Ali ako je laptop poliven, kvar može biti fatalan za laptop i podatke. Ako ste polili laptop vodom, pivom i sl., pod hitno uradite sledeće…

Izvucite kabl punjača iz laptopa i izvadite bateriju što je pre moguće! Nemojte čekati da se laptop regularno ugasi na Shutdown! Zatim okrenete laptop naopačke i ostavite ga tako da iscuri tečnost. Nikako ne pokušavajte da uključite laptop sledećeg dana niti narednih nekoliko dana, jer ako je prošla tečnost na ploču, ona neće ispariti tako brzo i laptop će prilikom uključivanja biti spaljen. Tek posle nedelju dana možete uz rizik probati da uključite laptop i vidite šta će se desiti. Ali, svakako preporučujemo da ipak odnesete laptop u servis da se proveri da li je bezbedan za rad i da se zameni tastatura. Zaista ne vredi rizikovati, jer zamena tastature na laptopu nije preterano skup servis.

Tastatura se sastoji od više slojeva folija sa kontaktima koje su zaheftane za lim i ako se polije nečim, nije je moguće očistiti, već se mora zameniti. Neke tastature se skidaju jednostavno, čak i bez skidanja šrafova, pa se usluga zamene ne naplaćuje dodatno. Da bi se uradila zamena tastature kod nekih modela laptopova, potrebno ga je rasklopiti, odvojiti staru tastaturu od panela i uklopiti novu, što je posao od 1-2 sata. Ovakva usluga se dodatno naplaćuje, pa je najbolje da pozovete i proverite cenu zamene tastature na Vašem laptopu.

U ponudi često imamo i polovne očuvane tastature, a uglavnom prodajemo nove sa garancijom od godinu dana. Imamo laptop tastature za većinu modela, ali za neke posebne modele potrebno je da ih naručimo i cene mogu biti veće nego za standardne modele.

Usluga zamene tastature na laptopu obično može da se završi odmah ako je imamo na stanju, odnosno u većini slučajeva za sledeći dan. Ako želite da Vam pošaljemo tastaturu da je sami ugradite, ne dajemo garanciju jer je možete oštetiti prilikom montaže.

Ukoliko je potrebno zameniti tastaturu na laptopu, možete nas pozvati i saznati odmah cenu, kao i zakazati termin za zamenu, tako da ne čekate i ne ostavljate laptop u servisu. Ako tastaturu moramo da naručimo, potrebno je da uplatite avans, a mi javljamo čim stigne.

Pošaljite online upit za zamenu tastature za Vaš model laptopa.