Servis računara je za nas rutinski posao i brzo rešavamo i najteže probleme na desktop računarima. Naš tim čini stalna postava vrhunskih servisera, a prioritet nam je kvalitet usluga, od prvog kontakta do isporuke završenih računara. Imamo puno rezervnih delova i opreme na stanju, pa je zadržavanje računara u servisu minimalno. Osim servisa računara, radimo i sklapanje računara po želji i održavanje računara za firme.

Možete doći u naš servis računara bilo kad u okviru radnog vremena, nije potrebna najava.

Dom je tamo gde ti je desktop računar. 🙂

Servis desktop računara

Desktop računar je pravljen tako da bude nadogradiv i izdržljiv. Ipak, i oni se kvare, a najčešće zbog prašine koja prouzrokuje pregrevanje komponenti. Desktop računari mogu da izdrže duže od laptopova bez održavanja, ali je preporučljivo da se očiste od prašine na godinu dana. Čišćenje računara je pogotovo važno ako ima jaču grafičku karticu i procesor koji se puno greju. Naš servis računara pre bilo kakvog rada vrši čišćenje računara kompresorom.

Šta spada u servis desktop računara?

Od najčešćih usluga na desktop računarima izdvajamo:

  • čišćenje računara od prašine
  • zamena ili reparacija ventilatora
  • popravka matične ploče
  • servis napajanja
  • popravka grafičke kartice
  • zamena hard diska
  • instalacija sistema
  • spasavanje podataka .

Čišćenje desktop računara

Redovno čišćenje računara je brza i jeftina usluga, koja će mu produžiti radni vek. To možete donekle uraditi i sami usisivačem i četkicom, ali tako ne možete očistiti kritična mesta na kojima se najviše zadržava prašina. To su rebra hladnjaka na procesoru i grafičkoj kartici, kao i unutrašnjost napajanja. Tom prilikom možete oštetiti neku komponentu ili spaliti ploču i napraviti ozbiljnu štetu. Ovo ne pišemo da bi vas plašili, već da bi vas upozorili da nam dosta ljudi stiže na ozbiljne popravke računara posle samostalnog čišćenja.

Čišćenje desktop računara od prašine

Osim čišćenja računara, često je potrebno uraditi reparaciju ventilatora ako krče ili su bučni u radu. Glavni ventilatori su na procesoru i grafičkoj kartici, a bitni su i onaj u napajanju i dodatni ventilator na kućištu. Reparacija ili zamena ventilatora spadaju u osnovni servis računara.

Ako se računar pregrevao i nije nikad menjana termalna pasta, možemo uraditi i zamenu termalne paste na procesoru. Time će se bolje odvoditi toplota sa procesora i trajaće duže. Koristimo veoma kvalitetnu termalnu pastu, koja značajno snižava temperaturu u odnosu na obične.

Čišćenje računara će mu produžiti vek i rešiti vas bespotrebnih troškova u dužem periodu.

Za sve ostalo, pišite ili pozovite. Imamo veliko iskustvo u servisiranju desktop računara i ne postoji problem koji ne možemo rešiti.