Baterija za laptop obično traje oko 2-3 godine, posle čega joj znatno opadne kapacitet i treba je zameniti. Neispravna baterija može se naduti i uništiti laptop, pokvariti punjač ili napraviti druge probleme. Ako laptop ne može da radi duže od 20 minuta na bateriji, to je znak da je treba zameniti ili izvaditi iz laptopa.

Proverite ispravnost laptop baterije programom HW Monitor.

U ponudi imamo zamenske baterije za laptop računare većine proizvođača:

  • HP
  • Asus
  • Dell
  • Lenovo
  • Toshiba
  • Fujitsu
  • Acer
  • Samsung
  • Sony

Zamenske baterije za laptop

Sve naše baterije za laptop su zamenske, visokog kvaliteta ćelija, što znači da su po specifikaciji vrlo slične originalnim. Uz pravilnu upotrebu prema uputstvu koje dobijete, baterija za laptop će trajati godinama. Nudimo besplatno formiranje baterija ako ostavite laptop kod nas prilikom poručivanja. Tako će baterija biti propisno formirana, kalibrisana i radiće maksimalno dugo.

Pazite se prevare! Neki prodavci ne priznaju pravo na reklamaciju čak ni ako je baterija kupljena prazna i ne puni se, nego vas ubede da je niste pravilno formirali. Primer takvog prodavca je Triax Power i sajt svebaterije. net. Proverite šta o njima kažu ljudi na Google recenzijama.

Cena baterije za laptop zavisi od modela i kapaciteta. Baterije za većinu modela laptopova su između 4.500 i 5.500 dinara. Interne baterije su generalno skuplje i potrebno je rasklopiti laptop da bi se ugradile. Okvirna cena ugradnje i kalibracije internih baterija je 1.500 dinara.

Kako saznati model laptop baterije?

Za baterije koje se mogu skinuti bez rasklapanja laptopa potrebno je samo da nam javite oznaku modela sa nalepnice. Pošto tu ima puno nekih podataka, možete da nam pošaljete sliku cele baterije u visokoj rezoluciji (bez smanjivanja), tako da se dobro vidi nalepnica. Ako vam je lakše, možete doneti bateriju ili laptop.

baterija-za-laptop

Ako je baterija za laptop interna, odnosno ugrađena u laptop, ne možemo je poručiti dok ne rasklopimo laptop i utvrdimo koja je baterija ugrađena. Ta usluga se dodatno plaća, pogledajte cenovnik. Da ne biste plaćali dvaput rasklapanje, preporuka je da ostavite laptop u servisu dan dva dok ne stigne baterija.

Pošaljite upit na email i javićemo vam okvirnu cenu i mogućnost nabavke. Za bilo šta precizno, moramo videti sliku i model baterije i laptopa.

Baterija za laptop se poručuje tako što možete ostaviti laptop ili avans 50%, a stiže nam iz veleprodajnog magacina obično sledećeg dana.

Kako formirati novu bateriju za laptop?

Novu litijum-jonsku bateriju za laptop je potrebno formirati pre upotrebe. Baterije obično stižu napunjene oko 30-50%, pa je važno da ih prvo ispraznite do 8%.

Podesite u opcijama napajanja (Power options) da laptop ide u režim spavanja na 8%, tako da više ne morate da razmišljate o tome. Preporuka je i da stavite Low Battery Level na 20%, kako biste bili upozoreni na vreme da završite šta imate i ugasite laptop ili priključite punjač.

Pustite neki video i sačekajte da laptop ode u mod spavanja (sleep). Zatim, dok je laptop isključen, potpuno napunite bateriju, što obično traje oko 2 sata. Lampica za punjenje baterije treba da se ugasi ili promeni boju.

Koristite laptop normalno bez priključenog punjača dok kapacitet baterije ne opadne na 20%. Priključite punjač i radite dalje.

Preporučuje se da na svaka 2-3 meseca uradite jedno kompletno pražnjenje i punjenje baterije, kao prilikom formiranja.

Ukoliko se budete pridržavali ovog uputstva, baterija za laptop može trajati godinama.

Ima puno prodavaca baterija, ali najveći broj njih ima loše baterije, pa cena ne treba da bude najbitniji faktor prilikom kupovine.